Nye reglar for oppdrett

Frå 2023 er FIFe’s oppdretts- og registreringsreglement (OR) med Norske Rasekattklubbers Riksforbunds tillegg oppdatert. Det er i hovudsak to punkt som er viktige:

1. OR § 2.3.3 Kattunger

Kattunger overlates ikke til ny eier (nytt hjem) før de er 14 uker gamle og er fullvaksinert mot feline panleucopenia, feline calici virus og feline herpes virus, med mindre veterinæren har tilrådd noe annet. Alle kattunger må identifiseres ved en microchip, og identifiseringskoden skal dokumenteres i eller på stamtavlen.

2. OR § 3.3 Avlshunner

En hunnkatt må ikke ha mer enn tre kull i løpet av tjuefire måneder med mindre en veterinær og/eller FIFe-medlemmet skriftlig har tillatt noe annet på forhånd. En hunnkatt som trenger gjentatte keisersnitt, skal ikke brukes i videre avl. En hunnkatt tillates ikke paret med en ny hann innen 3 uker etter en tidligere paring.

Tillegg for NRR:

Brudd på OR § 3.3, 1. ledd vil føre til et gebyr i tillegg til stamtavlens ordinære pris ved kullregistrering. Gebyrets størrelse vil fremgå av NRRs prisliste. ( GF 2020, 2022) En hunnkatt eiet av en oppdretter i NRR kan ikke ha mer enn tre kull i løpet av 24 måneder, og ikke mer enn to kull innenfor én og samme tolvmånedersperiode.